בערב, מתחת לפרגולה: מתכון לסלט עלים ירוקים ,גבינה ופלחי תאנים




מזג האוויר עדיין מתעתע ונדמה לנו שהוא עדיין לא החליט סופית אם הגיע הזמן להתחמם סופית או שעדיין כדאי לו להיות קצת קר לפעמים – קוראים לזה אביב. אבל הלילות כבר מתחילים להתחמם וכבר אפשר לשבת בגינה, בחצר או במרפסת מתחת לפרגולה. כל מה שאנחנו צריכים עכשיו זה משהו לנשנש או ארוחה קלה שתשתלב עם מצב הרוח הרגוע שלנו כשאנחנו נהנים מהאוויר שבחוץ.

הנה מתכון שמתאים בדיוק לערב מתחת לפרגולה שלכם יחד עם לימונדה קרה או בירה צוננת: סלט ירוק עם גבינה ופלחי תאנים (שבקרוב מאוד כבר יגיעו אל השוק.)

פרגולה

 קודם כל צריך כמה חומרים בשביל הסלט:

250 גרם של מבחר עלים ירוקים (כמו עלי סלק ,רוקט, ארוגולה וכל מה שטעים לכם.)

30 גרם גרגירי רימונים. שומרים את הקליפה כדי להגיש בה את הסלט אם כי זו לא חובה.

שתי תאנים טריות חתוכות לפלחים.

50 גרם גבינה כחולה מגוררת.

30 גרם פקאנים מסוכרים.

 תאנים

עכשיו, כמה חומרים לרוטב ויניגרט ודבש:

20 מ"ל חומץ בין יין

30 מ"ל שמן קנולה

30 מ"ל שמן זית

כפית אחת של דבש

שן שום כתושה

1/2 כפית חרדל דיז'ון

 

ועכשיו, מכינים סלט:

לוקחים קערת ערבוב ושמים בה את כל הרכיבים של הסלט, חוץ מהגבינה הכחולה.

מערבבים טוב ומניחים לסלט לכמה רגעים כדי שכל הטעמים יכירו זה את זה וילמדו לחיות יחדיו בהרמוניה.

לוקחים את קליפת הרימון ששמרתם וממלאים בה את הסלט. בסוף מוסיפים את הגבינה . אם לא בא לכם אז פשוט תבחרו קערת הגשה יפה.

לוקחים קערה נוספת מערבבים את כל הרכיבים של הרוטב ביחד: שני סוגי השמן החומץ, הדבש, השום והחרדל. משקשקים, שופכים על הסלט וזהו – הוא מוכן להגשה.

עורכים שולחן עם לימונדה, בירה או כל מה שמתאים לכם. פורסים קצת לחם טוב או פיתות או כל מה שאתם אוהבים. מתיישבים ביחד (או לבד) מתחת לפרגולה ונהנים מכמה רגעים של מנוחה מהריצה הארוכה והמפרכת שאנחנו קוראים לה חיים…
.

Source: google.com via Lindsey on Pinterest

 

***

בחסות קייטרינג מונייר – Munier Food Design




נשמח לשמוע את דעתכם על המאמר

תגובות התפרסמו למאמר זה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

10 − five =