לא עוגות ולא עוגיות: ריבועי לימון




האביב כאן וזו העונה של פירות ההדר – אז מה יותר כיף מלשלב אותן במתכוני העוגות שלנו? גם בריא וגם טעים. המתכון הבא ילמד אתכם להכין קינוח טעים במיוחד, שגם אם פעם חשבתם שמדובר במתכון קשה עד בלתי אפשרי להכנה – תופתעו לגלות שהמצב ממש לא כזה. אז הנה לפניכם: ריבועי לימון חמצמצים מתקתקים ופשוט מעולים.

עוגת לימון

אלה לא עוגות ולא עוגיות: ריבועי הלימון יהיו לכם קינוח נפלא, שבסיסו בצק פריך ומעליו קרם לימון רך חמצמץ וטעים, שמזכיר שוב למה קינוחים על בסיס פירות ובייחוד על בסיס לימון הם כל כך מיוחדים וטעימים. אין מה להשוות לקינוחים משוקולד או מתוקים אחרים, כאשר שילוב הטעמים המתוק והחמוץ מושג באופן הנכון (כפי שנלמד כאן) אין מתחרים לקינוחים אלה.

אם כך, בוא ניגש לעניין:

המרכיבים: תבנית בגודל 24/36 ס"מ .

לקלתית : (תחתית  בצק לעוגה)
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה או מרגרינה חתוכה לקוביות.

לקרם הלימון :
4 ביצים
2 כוסות סוכר (אפשר פחות)
5 כפות קמח
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

לציפוי:

מעט אבקת סוכר

ההכנה :

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות.

2. הכנת הקלתית: שמים את כל מרכיבי הקלתית בקערת המיקסר ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.

משטחים ומהדקים בעזרת הידיים לתחתית התבנית בשכבה אחידה בעובי של חצי ס"מ ויוצרים דפנות בגובה 1 ס"מ. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.

3.קרם הלימון : שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים קלות. אחר כך מוסיפים את הקמח, כף אחר כף, ומערבבים רק עד  שנוצרת עיסה אחידה.

מוסיפים את מיץ הלימון ואת הקליפה המגוררת ומערבבים.

כאשר הקרם מוכן יוצקים אותו על הבצק האפוי. מחזירים לתנור ואופים עוד 15-20 דקות עד שקרם הלימון מתייצב.

מוציאים מהתנור ומצננים היטב. אפשר להכניס למקרר לחצי שעה לפחות על מנת לצנן את הריבועים כמו שצריך.

4. זהו, סיימנו – כעת חותכים בסכין חדה ל-20 ריבועים, זורים אבקת סוכר ומגישים בהנאה רבה.

בתאבון!

***

מוגש בחסות חברת בא לי מתוק – משלוחי עוגות ואספקת בר ממתקים לאירועים.




נשמח לשמוע את דעתכם על המאמר

תגובות התפרסמו למאמר זה

One Response to לא עוגות ולא עוגיות: ריבועי לימון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

16 − nine =