למה מטבחים לא אמורים להיות ירוקים ומחשבות על שיפוץ




לכולנו יש אזור בבית אותו נשמח לשדרג. אלא שמה שמתאים למשפחה אחת לא יתאים לשכניה ומה שחיוני עבור משפחה מרובת ילדים, מיותר אצל זוג צעיר. אצלנו שיפצו הבעלים הקודמים את המטבח וחדר האמבטיה, את המדרגות והחצר. אין לי ספק שעבורם זה התאים כמו כפפה ליד אבל לנו זה מתאים כמו כפפה לרגל. בפסקאות הקרובות אנסה להסביר למה לנו זה לא מתאים ועל מה חשוב לחשוב לפני שמשפצים. נשמע מסובך? קיראו ותבינו למה לא.

בעלי הבית שלנו אהבו דרמה. הכיור ביחידת ההורים הוא עמוד יווני ואת מעקה המדרגות המשעמם השיגרתי והבטוח הם החליפו בזה:

מעקה
למי שלא מבין היכן הבעיה פה אין ילדים ואני מקדישה עבורו את ההסבר הקצר הבא. לזאטוטים יש ראש קטן. הם דוחפים אותו בכל מקום. במיוחד אם יש בו רווחים. ילדים קטנים גם מטפסים. למעקה הזה יש קוים אופקיים. כמו לסולם. אתם מבינים עכשיו את הבעיה? כדאי תמיד לעצור מול עיצוב מרתק ולחשוב: האם זה עלול לסכן למישהו את המיפרקת?

ונעבור למטבח. המטבח שלי ירוק.

מטבח ירוק

אני יודעת שזה בעצם טורקיז אבל בעלי קורא לזה ירוק, הילדים שלי קוראים לזה ירוק ואני התייאשתי. זה מטבח, והוא ירוק. מטבחים לא אמורים להיות ירוקים ואלא אם אתם יודעים בבטחון שהקונים העתידיים של הבית שלכם אוהבים צבע מסויים, אל תעצבו סביבו מטבח שלם.

בעיה אחרת היא הידיות. את ארונות ומגירות המטבח שלי צריך לפתוח עם פינצטה מפאת קוטן הידיות. אני מתחילה לתהות אם הם לא פשוט לקחו איתם ידיות מפוארות יותר והשאירו אותנו עם סוג מתוחכם של ברגים. כשאתם בוחרים ידיות למטבח, עיצרו לרגע וחשבו על תהליך הבישול: הספגטי מבעבע, המסננת בכיור, הילדים מסביב לשולחן וכל מה שחסר לכם אלו כפפות התנור לאחיזה בטוחה. עכשיו דמיינו אצבעות חלקלקות ממים ושמן וידיות קטנטנות וחמקמקות. אסור לדבר ככה ליד הילדים.

בואו נעבור לגישה קצת חיובית. החצר שלנו היא המקום האהוב ביותר בבית ושם עשו הבעלים הקודמים של הבית שלנו עבודה נהדרת. אנחנו גרים בבית בשכונה הולנדית חד-סיטרית. אף אחד לא נכנס לרחוב שלנו אלא אם הוא נאלץ לבקר שם מישהו ולכן החנייה ברחוב עצמו שופעת. בעל הבית הקודם שלי הרחיק רואי, ביטל את החנייה הפרטית, הרים את הקרקע והגדיל על חשבונה את הגינה. אין לי ספק שהוא הרוויח ככה מספר אחוזים טובים על ערך הבית שלנו ומגיע לו. החצר המרווחת היא אחת הסיבות העיקריות שבחרנו בבית שלנו ולא בבתים אחרים וזאת למרות המעקה השיעי והמטבח הירוק.

חצר רחבת ידיים

הפואנטה במאמר הזה היא בעצם לגרום לכם לחשוב קצת קדימה. על הפרקטיקה של כל עיצוב מפתה ועל האופציה הדי ריאלית שיום אחד תצטרכו לשווק את הבית המשופץ שלכם למישהו אחר. בחירה מפוקפקת במטבח ירוק עלולה להבריח אנשים והשקעה נבונה בשידרוג החצר יכולה לסגור לכם עסקה משתלמת. ובינתיים, תתחדשו!

***

הכתבה נכתבה בחסות גל & מצליח ארכיטקטים – יוצרים ארכיטקטורה וסביבה אנושית אחרת.

אדריכל




נשמח לשמוע את דעתכם על המאמר

תגובות התפרסמו למאמר זה

2 Responses to למה מטבחים לא אמורים להיות ירוקים ומחשבות על שיפוץ

  1. לדעתי תכנון פרקטי של מטבח הופך אותו גם ליפה יותר.

    אז הנה

    הנה שתי פרקטיקטות של עיצוב מטבחים…

    1. המרחק המינימלי המומלץ בין הכיור לכיריים הוא 90סמ'. זהו משטח העבודה העיקרי במטבח ולכן חשוב שיהיה גדול אך לא גדול מידי כי אז הדברים יהיו רחוקים מידי אחד מהשני…

    2. מרחק בין אי לבין משטח העבודה צריך להיות 110-120סמ'. שוב לא גדול מידי ולא קטן מידי.

    כך, מטבח שמתכונן פונקציונלית טוב, יראה גם טוב יותר…

    עמרי

    להגיב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

17 − 3 =