קטגוריות
בית יום יום מה חדש מתכונים

מתכון לקבב קרואטי אותנטי וטעים

מתכון פשוט של קבב קרואטי אותנטי וטעים: צ'יוואפצ'יצ'י

מסתבר שכשזה מגיע לקבב, כל מדינה מחבל יוגוסלביה לשעבר נלחמת על הבכורה. לכל אחת מהן המתכון שלה לכדורי הבשר החרוכים והנימוחים וכל אחד מהם הוא הטוען לכתר המקוריות האותנטית.

אבל בינינו, מה זה משנה? קבב זה קבב וכשהוא טעים, נמסה גם כל הגיאוגרפיה. הקבב שלפניכם הוא הגרסה הקרואטית, הביתית והפשוטה להכנה של הקבב. אל תקנו מקלות קפואים בסופר – זה כלום זמן הכנה וטעים בטירוף.

כשחפרתי באינטרנט אחר פרורי אותנטיות, גיליתי שהמרכיב הסודי במתכונים קרואטיים רבים הוא תערובת עשבי תיבול וירקות מיובשים הנקרא "Vegeta", הנפוץ בקרואטיה כמו קטשופ. Vegeta אין בארץ אך אל דאגה, חיקיתי ובהצלחה טעם מלוח, בצלי ומתובלן עם תערובת מהירה משלי.

קבב קרואטי תוצרת בית

רשימת המצרכים:

קילו בשר בקר טחון פעמיים. ביקשתי מהקצב והוא לא ירה בי. נסו גם אתם.
3 שיני שום כתושות
שליש כוס מי סודה, לאווריריות. מדובר בסודה של פעם. מבקבוק.
כף גדושה בצל יבש
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה עלי סלרי קצוצים דק-דק. דלו את העלים מאמצע חבילת הסלרי, איפה שהכול טרי ורך.
מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לקבב

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, לערבב בשר, סודה ותבלינים לעיסה הומוגנית וחלקה. להכניס למקרר לשעתיים לפחות.

תערובת לקבב

תערובת בשר לקבב

2. להרטיב ידיים וליצור קבבונים קטנים, עגלגלים ומאורכים. חשוב שהם יהיו בערך באותו הגודל, לצלייה שווה על הגריל.

קבבוני בקר

3. חממו את המנגל שלכם טוב-טוב. דאגו שרשת המנגל משומנת היטב. אצלי בבית עושים זאת בעזרת חצי בצל טבול בשמן ומשופד על מזלג. הרשת מתנקה כמו במגע קסם, הכול משומן יפה וכל החצר מריחה נהדר עוד לפני שהבשר הגיע ליעדו.

4. צלו את הקבבים כעשר דקות מכל צד, עד שהחלק החיצוני חרוך ומושחם והחלק הפנימי רך ועסיסי. בחרו לכם קבב אחד כשפן ניסיונות וחתכו אותו לבדיקה אם צריך. העלימו ראיות בביס.

קבב על האש

5. ערמו את הקבבים על צלחת הגשה והגישו בלוויית סלטים חיים ופיתות טריות.

קבב קרואטי

מסורתית הקבבים הקרואטים מוגשים בלוויית בצל חי אבל מי שרוצה להישאר נשוי מוזמן להסתפק בסלט.

בתאבון!

טיפ מיוחד באדיבות טלי צפדיה:

כשקונים סלרי גבעולים או עלים זה לא משנה , כדאי לשטוף היטב לייבש היטב במגבת נייר ואז לקצוץ , את הסלרי הקצוץ להכניס לקופסאות לכסות במגבת נייר ואז לסגור עם מכסה , את הקופסאות להכניס למקפיא הפוך כלומר המכסה כלפי מטה , כאשר הסלרי קופא המים ירדו אל מגבת הנייר , מורידים את הנייר ומקבלים עלים/גבעולים מופרדים שניתן בקלות להוציא כמה שרוצים.

תודה טלי!

***

מוגש בחסות סביב עולם – תיירות ללא גבולות.

טיול מאורגן לקרואטיה

מאת אילה וייס-טרמבליי

אילה וייס-טרמבליי מנהלת בלוג אישי...
http://bishuliti.com/

תגובה אחת על “מתכון לקבב קרואטי אותנטי וטעים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *