קטגוריות
מה חדש משפחה מתכונים פנאי

פשטידת תירס שילדים אוהבים

מתכון לפשטידות תירס אישיות שילדים אוהבים (וגם מסכימים לאכול) ושגם מבוגרים לא יגידו להן לא

שלום לכם, אני  מהבלוג "כשיצירה פוגשת חיים".המתכון הזה מלווה את המשפחה שלי כבר מספר שנים, בערך מהשלב שהקטן התחיל לאכול אוכל מוצק והתחלתי בחיפוש אחרי מאכלים שהוא יכול להחזיק ביד, שלא יהיו מלכלכים מדי, שיהיו משביעים, שיהיו בעלי ערך בראותי כלשהו, והכי חשוב מאכלים שהוא גם יסכים לאכול.

אני לא יודעת מה מקור המתכון, הוא הגיע אלי עם פשטידה שאמא שלי הכינה ומאז עבר במשפחתינו כמה וכמה שינויים.

אז קבלו אותו,
פשטידת תירס שילדים אוהבים , או יותר נכון:

מתכון לפשטידות תירס אישיות שילדים אוהבים (וגם מסכימים לאכול) ושגם מבוגרים לא יגידו להן לא

 

חומרים
קופסת תירס לילדים (מסונן)
3 ביצים
1 כוס חלב
3 כפות קמח תופח
3 כפות שמן
150 גרם גבינה מגורדת (עמק, גלבוע זה לא באמת משנה)
קמצוץ זעיר של מלח
קמצוץ של אגוז מוסקט
תבנית פשטידות/מאפינס אישיות.

הערות:

  • אל תחסכו על הגבינה המגורדת.
  • שווה להשקיע (עוד שקל) ולקנות את התירס לילדים. הוא פריך יותר והמתקתקות שלו מורגשת גם אחרי האפייה ומשדרגת את המתכון בצורה רצינית.

 

הוראות ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים בקערה (כולל הגבינה המגורדת)

מחלקים בעזרת מצקת וכף לתבניות האישיות

מכניסים את התבנת לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 30 דקות (אצלי צריך לסובב את התבנית אחרי 15 דקות כדי שיצא אפוי אחיד מכל הכיוונים).

מוציאים מהתנור.

נותנים לזה להתקרר מעט

ונהנים

בתאבון!

 

 

מאת מערכת האתר

יעל מיכאלי, מנהלת התוכן ושיתופי הפעולה של האתר. כאשר אתם שולחים הודעה דרך "צור קשר", אני היא זאת שעונה. עובדת מביתי על גבעה בגליל. מגדלת ביחד עם בעל נפלא שני קטנטנים מלאי מרץ, חתול ובוסתן של עצים לא שגרתיים. בזמני הפנוי יוצרת בנייר ובצמר וכותבת את הבלוג "כשיצירה פוגשת חיים".
google+

20 תגובות על “פשטידת תירס שילדים אוהבים”

אני מתחילה לחשוב שזה איזה מתכון בסיס שכולם מכירים 🙂
גם בתפוז כתבו לי שמכירים את המתכון.

למי שרוצה להשתמש בתירס של סנפרוסט משקית – כמה גרם גרגרים יש בפחית השימורים?

מוצלח. ניסיתי בתבנית אחת גדולה. נראה לי שכדאי להוסיף 5 – 7 דקות אפיה אם לא מפרידים את זה למנות אישיות.
מאוד מוצלח, תודה!

אם זו סיליקון אז יש בדרך כלל רק גודל אחד, אם זה פירקס אז בדרך כלל יש בינונית ויותר גודלה. שניהן יתאימו, פשוט פעם אחת הפשטידה תצא גבוה יותר. שווה לאפות 15 דקות, ואז שוב 15 ולעקוב לקראת הסוף שלא יתחיל להישרף כי בתבנית פירסק החום מתפזר קצת אחרת. בתאבון 🙂

ואוו!
חוסלה לגמרי. והילדה שלי ציפלונה חסרת תיאבון…..
לא נשאר פירור.
הגיעו חברות של הבנות, (3-5), היתה התלהבות….

הכנתי במקביל עם פטריות (מסלסלה). גם זה חוסל.

תודה רבה, אנצור את המתכון.

אולי שאלה מיותרת אבל צריך לשמן את התבנית שקעים לפני או לא? מפחדת שיידבק לי ולא בא לי על השמן אם לא צריך…

פשטידה מעולה ובאמת כמו שרובכם אמר כבר היא מאוד קלה להכנה.
אני רוצה לחלוק אתכם טיפ קטן בכדי שהפשטידה לא תדבק אני מניחה בתחתית תבנית האפיה טורטיה.
את הטורטיה שהיא מאוד דקה ולא מורגשת בכלל בפשטידה עצמה אני מניחה על התבנית לאחר ששימנתי אותה ממש טיפה.
הפשטידה יוצאת לאחר מכן מתבנית האפיה בקלות מדהימה. תנסו ולא תתאכזבו זה בדוק.

להגיב על יולי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *