עוגת "אצבעות"




חמותי הגיעה לגיל 71 ואנחנו חוגגים לה יומולדת 70 (מה לעשות שבשנה שעברה היא טיילה בחו"ל באותו הזמן?).

חשבתי איזו עוגה לעצב לה, משהו מיוחד, שיכול להתאים לה – אוהבת ילדים שכמוה. משהו בתוכי לא היה שלם עם עוגה מעוצבת בבצק סוכר בשבילה, אז התייעצתי עם המומחה לענייני סבתות (בני בן ה-4.5).
בהתחלה הוא הגה וצייר כמה רעיונות יצירתיים וצבעוניים במיוחד לעוגה בשבילה, ואז נזכר ושאל אותי: "אמא, אולי נכין לה 'עוגת אצבעות' כמו שראינו בטלויזיה?".

הסבר לכל השאר – נכון שטרנד "עוגות ההפתעה" כבר היה בארץ הרבה לפני, אבל מי שהביאה את הטרנד הזה לתודעתו של הקונדיטור הצעיר שלי, היא דווקא קרין גורן באחת התוכניות האחרונות שלה, ואת השם הוא כבר המציא לעוגה לבד…
מדובר בעוגה (אני בחרתי לעשות עוגת שוקולד עסיסית ועשירה), מצופה בשוקולד (אני בחרתי להכין גנאש עשיר ולהקציף אותו למוס – למלא את העוגה מבפנים ולצפות מבחוץ…), מעוצבת כשמסביבה מודבקת מעין "גדר" של אצבעות כיף-כף (ומכאן השם שקיבלה ממנו) ולמעלה מפוזרים שלל ממתקים (אנחנו בחרנו בשוקולד קליק, עדשים צבעוניות ומעט מטבעות שוקולד), כל זה עטוף בסרט מתנה חגיגי!!!
אז נכון שמדובר בעוגה קצת ילדותית, אבל מה מתאים יותר מזה ליומולדת 70?

הערה קטנה: את העוגה המצולמת בתהליך נאלצתי להכין לבד כי העוזרים הקטנים שלי חזרו לגנים שלהם והייתי קצרה בזמן… אני בטוחה שגם הם כמו כל שאר הילדים, היו מאוד שמחים לעזור בכל כך הרבה שלבים בהכנת העוגה (כן, חוץ מתהליך האכילה עצמו…), אז אל תהססו לשתף את הילדודס שלכם בהכנת העוגה הקלה להכנה הזו והטעימה להפליא!!!

מה צריך להכין?

עוגה אפויה מראש בקוטר 24 (מקוררת, רצוי לפחות לילה במקרר)

1 מיכל שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד מריר (שבור לקוביות או מטבעות)

13 חבילות כיף-כף של 4 אצבעות (אפשר גם גליליות או "אצבעות" אחרות…)

6 חבילות קליק (או כל ממתקי תפזורת אחרים שמתחשק)

לגיוון: סוכריות עדשים, סוכריות גומי, מטבעות שוקולד מוזהבים, שרשראות סוכריות וכו'…

חומרים לעוגה

מתחילים בהכנת הגנאש:

על אש קטנה מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, מחכים מעט ומערבבים עד להמסה מלאה. אפשר להוסיף כפית נס קפה או ברנדי או כל טעם אחר שאתם אוהבים.
כדי להקציף את הגנאש למוס עשיר (ללא ביצים!!!), יש להכין אותו יום קודם. לאחר לילה במקרר, הוציאו לשיש עד שיגיע לטמפרטורת החדר ואז הקציפו כ-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת מוס עשיר.

הכנת העוגה לעיצוב:

אם רוצים למלא את העוגה מבפנים – חיתכו לאורך העוגה (כך שתקבלו שתי שכבות עוגה), מלאו ביניהן במילוי טעים שאתם אוהבים, סגרו חזרה את העוגה, צפו מסביב ומלמעלה בציפוי שהכנתם.

מומלץ בשלב הזה להכניס למקרר לכחצי שעה כדי שהמילוי/ציפוי יתקשה לפני העיצוב.

הכנת המצרכים לעיצוב:

פותחים את כל חבילות הכיף-כף ומפרידים את ה"אצבעות" אחת מהשנייה באמצעות סכין חדה.

את כל שאר ממתקי התפזורת מערבבים יחד בקערה (כדי שיהיה אח"כ נוח לשפוך ממנה).

עיצוב העוגה:

מסדרים את "אצבעות" הכיף-כף מסביב לעוגה – כל אצבע צמודה לזו שהונחה לפניה.

שמים אצבעות שוקולד

 

עוגת שוקולד עם אצבעות שוקולד
לאחר מכן – פזרו למעלה את כל ממתקי התפזורת שהכנתם. ועכשיו הסוכריות

 כדי שה"אצבעות" יישארו במקום ולא יתנתקו מהעוגה, צריך לקשור מסביב לעוגה סרט חגיגי המותאם בצבעיו ועיצוביו לסוג האירוע (יש המון סוגים, למשל: סרט ורוד להולדת בת, כחול להולדת בן, לבבות למאורע רומנטי וכו').

עוגת אצבעות

 מזל טוב לאראלה סט!!!

***

המתכון באדיבות שריתוקה

054-5574170

www.sarituka.co.il
העוגות של שרית

 

עוגת אצבעותPrep time: 25 mins עוגת אצבעות






    Ingredients
  • עוגה אפויה מראש בקוטר 24 (מקוררת, רצוי לפחות לילה במקרר)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד מריר (שבור לקוביות או מטבעות)
  • 13 חבילות כיף-כף של 4 אצבעות (אפשר גם גליליות או "אצבעות" אחרות…)
  • 6 חבילות קליק (או כל ממתקי תפזורת אחרים שמתחשק)
  • לגיוון: סוכריות עדשים, סוכריות גומי, מטבעות שוקולד מוזהבים, שרשראות סוכריות וכו'…
    Directions

Rating




נשמח לשמוע את דעתכם על המאמר

תגובות התפרסמו למאמר זה

4 Responses to עוגת "אצבעות"

  1. לגבי העוגה עם העדשים את עשית ציפוי מוקצף או רגיל? אני רוצה להגיע לרמת ציפוי כמו בתמונה…

    להגיב
  2. היי נראה מעניין יפה ופשוט השאלה שלי האם אפשר להכין גם את האצבעות השוקולד לעוגה ןלמוחורת להוציא אותה ולהביא אותה לגן

    להגיב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

four × 1 =