"פסגת האושר" – עוגת פנקייק (או בתרגום חופשי: עוגת עוגת-מחבת…)




כל יום הולדת אצלנו הוא סיבה למסיבה והחגיגות נמשכות ונמשכות….
מאז שאני מעצבת עוגות, הילדים שלי הבינו את הפוטנציאל ומבקשים שתי עוגות מעוצבות – אחת לגן ואחת למסיבה.
אבל בבוקר של יום ההולדת עצמו (התאריך המדויק) אני מפתיעה בעוגה שלישית…

 את פתיחת חגיגות יום הולדת 6 למעיין, הבכור שלי, אנחנו מתחילים בעוגה מאוד מיוחדת, טעימה ופשוטה להכנה!
פרוסה מהעוגה הזאת מהווה ארוחת בוקר מפנקת מאוד! כזאת שאני מאשרת רק פעם בשנה…
העוגה הזאת לא דורשת בכלל תנור.

 הכנת הפנקייק

פירוש המילה "פנקייק" הוא "עוגת מחבת" ולכן בעצם כל מתכון לעוגה בחושה, קצת דלילה מהרגיל, תהיה טובה ל"משימה". על פי עיקרון זה, הרכבתי את המתכון לפנקייק שלי. עקבו אחר המתכון הזה מוכפל פי שלוש:

מצרכים (לכ-12 פנקייקס גדולים):

3 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
3 ביצה
3 גביע יוגורט 3%
1/4+2 כוס חלב
3 כפיות תמצית וניל
תרסיס שמן

  • מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  • מומלץ לתת לחומרים לנוח יחד במקרר כשעה ואפשר גם להכין בערב הקודם.
  • לרסס מחבת קטנה בספריי שמן ולהניח על אש קטנה-בינונית.
  • לשפוך במרכז המחבת את הבלילה בכמות של מצקת למרק, לנער מעט לפיזור אחיד.
  • ברגע שיש בועיות גם במרכז הפנקייק הגיע הזמן להפוך בזהירות ולהשאיר לעוד כדקה על האש.
  • להוריד לצלחת הגשה.

באופן כללי, אני מנצלת את הפנקייק להכנסת מרכיבים טעימים ובריאים נוספים לתזונת הילדים שלי. המתכון הזה כולל כמות לא מבוטלת של גבינה (סידן) וביצים (חלבון). אפשר גם להוסיף בננה מעוכה במזלג, אבל לא לשכוח במקרה כזה להפחית מכמות הסוכר, כי הבננה ממתיקה בעצמה.
לעוגת פנקייק גבוהה, רצוי להכין לפחות 12 פנקייקים.

כדי לקבל עוגה בצורת גבעה, אני מכינה את הפנקייקים באותה המחבת (או שתיים באותו הקוטר/גודל), ומקפידה שיהיו לי מעט גדולים ומעט קטנים יותר (לא בהרבה יותר קטנים! מקסימום חותכים קצת עם סכין מסביב בהרכבה).

1-IMG_3265

אני נעזרת במצקת של מרק, כך שאני מוזגת למחבת בכל פעם את אותה הכמות מהבלילה.

1-IMG_3270

לאחר מזיגת הבלילה למחבת, מטים את המחבת מעט מצד לצד (בתנועה מעגלית ליצירת עיגול) כדי לפזר את הבלילה בצורה שווה על פני כל המחבת (פזרו לעיגול קטן יותר כדי לקבל פנקייקים קטנים יותר).

1-IMG_3272

אני אוהבת לשמן את המחבת במעט מאוד שמן. לשם כך, אני נעזרת במברשת סיליקון וכלי עם מעט שמן בצד – לפני כל מזיגה של בלילה, אני מברישה מעט את המחבת.

1-IMG_3269

חממו את המחבת על אש בינונית-נמוכה לאורך כל ההכנה.
הבלילה מבעבעת מעט בזמן הטיגון ולאחר שהבועיות מתפוצצות ומשאירות חורים קטנטנים, זה הזמן להפוך את הפנקייק לצידו השני: בערך דקות דקות לצד הראשון ועד כדקה לצד השני.

1-IMG_3266

ערמו את הפנקייקים אחד על השני על צלחת בצד – רצוי כבר לפי הגודל (שימו לב שאין הרבה הבדלי גודל בין הפנקייקים שלי, למרות שבעוגה המוגמרת יצאה גבעה מעוגלת למעלה).

1-IMG_3273

את השלב הזה אתם יכולים כבר לעשות יום-יומיים לפני הרכבת העוגה.

(תתאפקו! בפעם אחרת תשפכו מעליהם סילאן/דבש/מייפל/סירופ שוקולד ותתענגו…הפעם יש להם ייעוד נוסף.)

הכנת קרם השוקולד

אני אוהבת מאוד להכין גנאש סמיך – כך שהוא מאוד נוח למריחה. טעים מאוד ועשיר מאוד.
את הגנאש אפשר להכין גם יום-יומיים קודם לכן, אך להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני הרכבת העוגה כדי שיהיה רך ונוח לעבודה. הגנאש חייב לשהות לפחות שלוש שעות במקרר, אחרת הוא יהיה נוזלי מדי למריחה.

מרכיבים:

  • מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
  • 300 גרם שוקולד מריר (60%) מופרד לקוביות/קצוץ
  • 1/2 כפית נס קפה
  •  קמצוץ מלח

להכניס ביחד לסיר. להניח מעל אש קטנה ולבחוש מדי פעם עד להמסת השוקולד.
לעוגה עשירה בקרם גנאש – ממליצה להכפיל את הכמויות פה, כדי שיהיה מספיק ויותר…

הרכבת העוגה

מאוד פשוט וכיף! כדאי לעשות ערב לפני – כדי שכל המרכיבים יתאחדו והטעמים ישתלבו לטעם אלוהי אחד! כך גם הגנאש יתקשה שוב בצורתו הסופית בתוך ומסביב לעוגה.
מניחים פנקייק ראשון (את הגדול ביותר) על המשטח שנבחר לעוגה ומורחים עליו בערך כף מהגנאש.

1-IMG_3278

עורמים את הפנקייק הבא (מעט קטן יותר), מורחים גם מעליו כף מהגנאש, וכן הלאה עד לקבלת גבעה של שכבות פנקייק וגנאש.

1-IMG_3279

מומלץ להשאיר כ-3 כפות גנאש אחרונות כדי לעטוף את העוגה מלמעלה ומסביב.

1-IMG_3281

עכשיו רק נשאר לקשט את העוגה מלמעלה ומסביב במה שרוצים ואוהבים – סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, בראס (אגוזי לוז מסוכרים), שערות חלבה, שבבי שוקולד (למכורים באמת) וכו'…..
אני בחרתי בקישוט שמזכיר לי את "העוגות של פעם"….מהילדות…

1-IMG_3300

לתקוע זיקוק, או נר ולשיר "היום יום הולדת! היום יום הולדת!" או כל מה שבא לכם לשיר…

 מזל טוב מ"שריתוקה"!!!

www.sarituka.co.il

שריתוקה

 




נשמח לשמוע את דעתכם על המאמר

תגובות התפרסמו למאמר זה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

14 + sixteen =