קטגוריות
מה חדש

אחסון בגדים ובייבי-אריזה: אריזה ואחסון של חפצי תינוק

מה עשוים עם כל הדברים האלה שצברנו עבור התינוקות שגדלו? הנה כמה רעיונות.

כל הורה יודע שהתינוק מביא איתו כמות חפצים שיכולה הייתה למלא מוזיאון קטן: עגלות, מנשאים, בגדים, צעצועים, אביזרים… אפשר להתווכח אם מדובר בצורך אמיתי של התינוק או שזו סתם תרבות צריכה מודרנית קלוקלת שגורמת לנו לרכוש את כל זה. אבל לרובנו קשה להימנע מלאגור חפצי תינוק, ולא חשוב כרגע מה הסיבות לכך.

אנחנו מוצאים את עצמנו, בתום השנה הראשונה של הבייבי או קצת אחרי זה, עם מחסן של חפצים שאין בהם עוד צורך. בגדים שקטנים עליו, רעשנים שהוא כבר לא מתעניין בהם, מנשא שהוא כבר כבד מדי בשבילו, מוצץ חדש באריזתו שנועד לגילאי 0-3 חודשים, ועוד ועוד.

בשלב הזה, לא משנה אם בגלל מעבר דירה או סתם כי הגיע הזמן לעשות סדר בבית, אתם מתחילים להתלבט בשאלה מה שומרים, מה נותנים, ובאופן כללי, מה לעזאזל עושים עם כל הבגדים הקטנים האלה? ולא רק בגדים – צעצועים, מוצרי אמבט ופיצ'פקס אחרים, ועוד לא אמרנו כלום על בקבוקים, מוצצים וכו'.

המאמר הזה נועד לעזור לכם בעזרת כמה טיפים פשוטים לעשות סדר בבלגן.
.

 

ובכן, מה לשמור, ומה יכול לנסוע לבת דודה שרק נולדה?

גם אם אתם מתכננים עוד תינוק בקרוב, יש להניח שהבית שלכם לא עשוי מגומי ואי אפשר, וגם לא צריך, לשמור הכול.

תחילה נסגור את נושא הבגדים. הכלל הוא פשוט: תשמרו את מה שאתם אוהבים, מה שהיה מאוד שימושי ונוח, אבל נשמר במצב טוב בגלל איכות גבוהה, וגם כל פריט שהילד בקושי לבש ונשאר כמו חדש, לא בגלל שהיה לא נוח או לא יפה בעיניכם, אלא פשוט כי הילד גדל מהר מדי (חמסה עליו). כל היתר? להעיף, בלי רחמים. גופיות ישנות עם כתמים פשוט לזרוק או לעשות מהם סמרטוטים לניקוי (זה יכול להיות מאוד שימושי בגלל הבד של הגופיות). בגדים שנראים עדיין סביר, להעביר הלאה לתינוק של חברים או בני משפחה. אם אתם לא מכירים הורים לתינוקות בגיל מתאים – תמיד אפשר לתרום.

לא כדאי לשמור שקים שלמים מתוך הרגשת "חבל". רוב הסיכויים שהילד הבא יקבל מתנות, שבכל זאת תרצו לקנות לו כמה פריטים חמודים וחדשים, בקיצור – הוא לא ילבש את כל זה, או כמעט ולא ילבש. אז חבל על מקום האיחסון היקר.

הסוג השלישי של הבגדים שאסור לשמור – משהו שקיבלתם ולא אהבתם. או כי היה ממש לא נוח, או כי לא היה יפה בעיניכם. גם אם מדובר בבגד יקר וחדש – תעבירו הלאה. כמו כן, כדאי להעביר מצעים ושמיכות עודפות. אף תינוק לא זקוק לעשר שמיכות…
.

 

מעבירים בגדים וחפצים בין האחים: מה פרקטי וממה יש להימנע?

בדרך כלל אפשר להעביר את הבגדים, גם מבן לבת והפוך (מי אמר שבנים לא לובשים אדום?!), אבל לא נעליים, אלא אם מדובר בזוג שננעלו פעם-פעמיים. הנעל מקבלת את הצורה של הרגל, וזו אינדיווידואלית. לכן נעליים שמישהו אחר לבש פשוט לא יהיו נוחות.

בעיקרון, אני אישית שומרת דברים שהם יקרים ואיכותיים, ובמצב טוב, או שמאוד יקרים ללבי. אצלנו מעבירים דברים כמו מעילים, שמלות חגיגיות וכמובן ג'ינסים, אם הם שלמים. חליפות טריקו בדרך כלל לא שורדות, כי האיכות שלהן היום מאוד ירודה. כמובן, אין להעביר לבנים, אלא אם הם חדשים מהקופסא.

כמו כן, לא מאוד שימושי להעביר בגדים בין ילדים שיש ביניהם פער גילאים גדול. לשמור משהו 10 שנים רק כדי לגלות שהוא לגמרי יצא מכל אופנה ובעצם לא תלבישו אותו – זה קצת מבאס. אבל אם יש לכם מקום איחסון גדול, כמו מחסן, שהוא יבש ואתם יודעים שהחפצים לא יקבלו כתמי לחות, אפשר לשמור דברים אלמותיים כמו ג'ינס, וגם מספר פריטים שיקרים ללבכם במיוחד.

טיפ חשוב ביותר: חובה לכתוב על כל שקית וקופסה מה יש בפנים, פתקים ברורים כמו "בגדי חורף לגיל חצי שנה-שנה". אחרת לא תמצאו את ידיכם ואת רגליכם בתוך כל זה…
.

 

איפה דוחסים את כל הדברים האלה שהחלטנו לשמור?

אם מדובר בפרק זמן של כשנה, אפשר לאחסן בשקיות במדפים העליונים של הארון, אבל בעיקרון, לבגדים עדיף להשתמש בפיתרון של שקיות ואקום. בגדים שארוזים בשקית כזו יחיו בשלום גם במקומות זנוחים במיוחד, כמו בתוך ארגז המצעים של מיטת נוער.

צעצועים אפשר לשמור בארגז פלסטיק סגור שמניחים ברווח בין הארון לתקרה. אפשר גם לקנות קופסאות יפות כמו בתמונה כדי שהחדר של התינוק ישאר מעוצב. אם מדובר בבובות פרווה, חשוב שהקופסא תהיה אטומה – הן סופגות אבק בצורה איומה. ברור שבכל מקרה תכבסו אותן לפני לתת אותן לתינוק – אבל עדיין, רצוי שיהיו כמה שפחות חשופות לאבק.
.

 

לשמור חפצים בעלי ערך נוסטלגי – זה באמת הדבר החשוב ביותר, כי זכרונות חדשים אי אפשר לקנות…

חפצים מזכירים לנו את התקופה המטורפת והנפלאה של ההורות בשנים הראשונות של הילד, ושווה להשקיע באחסון ראוי כדי שיישמרו היטב. יש לי חברה שארזה כמה חליפות הכי אהובות לכל אחד מהילדים שלה, בשקית אטומה נפרדת, ביחד עם צמיד מבית החולים וכמה תמונות אולטראסאונד. היא הצמידה פתק עם שם הילד לכל שקית, ומתכוונת להעניק את החבילה לילד כשהוא עצמו יהפוך להורה. בעיניי זה רעיון מקסים.
.

 

צעצועים ומשחקים.

כאן אני הולכת לפי כלל פשוט ביותר: זורקים מה שחסרים לו חלקים, או שהוא שבור או מלוכלך בצורה שאין לה תקנה, ושומרים כל מה ששלם. הילדים שלי מאוד אוהבים לשחק בלגו שהיה פעם של אחי, אז אני שומרת בשמחה דברים אחדים שאני בטוחה שאחייני העתידיים ונכדיי עוד יותר עתידיים, ישמחו לשחק בהם בעוד 10-15 שנה.

קופסאות פלסטיק גדולות עם מכסה שמוכרים בכל חנות לכלי בית, מתאימות לגמרי למטרה. גם כאן. יש חפצים בעלי ערך נוסטלגי, כמו דובי אהוב במיוחד או בובה שכבר לא נראית משהו, אבל הילדה ממש חיבבה? ארזו אותם בשקית נפרדת ותניחו בבוידם, אולי פעם ילדיכם הבוגר ממש ישמח לפגוש אותם…

לסיכום, טיפ קטן: מלאכת סידור ואריזה הרבה יותר נעימים אם אתם יכולים לעשות אותם ביחד עם בן הזוג או אדם קרוב, תוך כדי העלאת זכרונות. בהצלחה!

***

מוגש בחסות Tdy Storage – אחסון חפצים ותכולת דירות במחירים משתלמים במיוחד!

 אחסון תכולת דירה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *