קטגוריות
מה חדש

נוסעים על ארבע – מה אומר החוק על הסעת בעלי-חיים במכונית?

איך עלינו להסיע את הכלבים שלנו מנקודה אחת לאחרת? לוקחים את הכלב לנסיעה? כדאי לכם לקרוא את הטיפים שבכתבה הזו.

מי מאתנו לא נתקל פעם בכלב המשרבב את ראשו החוצה מתוך חלונה של מכונית נוסעת? בכלבים המוסעים בארגז האחורי של רכב מסחרי? או, חמור מכך, על רגליו של הנהג?

למרות שכולנו יודעים כי מדובר במראות יום-יומיים, במיוחד בימי הקיץ החמים, חשוב לזכור כי כל הדרכים להסעת בעלי חיים שציינו אינן חוקיות ומסכנות את הכלב עצמו – או כל חיית מחמד אחרת – וכמובן את בעליו.

אז מה בעצם אומר החוק? ומי הדרך הטובה ביותר עבורנו ועבור בעל החיים שלנו בה כדאי ומומלץ לנו להסיע אותו מנקודה אחת לאחרת? פנינו אל המומחים לדיני תעבורה באתר www.mravid.co.il ואל הוטרינרים המומחים לבעלי חיים באתר www.vet-hospital.co.il וביקשנו מהם לספק לנו זווית משפטית ווטרינרית לנושא. הם שמחו להוסיף לנו מניסיונם ולהאיר את עינינו.

קודם כל, מהן הסכנות הכרוכות בהסעת בעלי-חיים ברכב?

למרות ההנאה האדירה של בילוי עם הכלב מחוץ לבית במיוחד בימים שטופי שמש חשוב לזכור כי הדרך ליעד עצמו מהווה סיכון אדיר בעבורכם ובעבור בעל החיים האהוב שלכם.

מחקרים שנערכו בארצות הברית הראו כי עשרים אחוזים מבעלי הכלבים מסיעים את כלביהם על הברכיים בזמן נהיגה; חמישים אחוז מלטפים את כלביהם בזמן הנהיגה. את הסכנה בנתון הראשון אין צורך להסביר – הדבר מקשה על הנהיגה ומצמצם את יכולת הנהג לשלוט במכונית. אך ליטוף מסוכן גם הוא: הכלב מסיט את תשומת ליבו של הנהג מהדרך באותו האופן ששליחת הודעת SMS בזמן נהיגה עושה זאת.

גם כאשר הכלבים מוסעים במושב כלשהו ברכב או בארגז האחורי הפתוח, רמת הסכנה אינה פוחתת ולעיתים אפילו עולה. כלב קטן במשקל של כחמישה קילוגרמים הנזרק קדימה במקרה של תאונה במהירות של שבעים קמ"ש יוביל לפגיעה בעוצמה של מאתיים וחמישים קילו שיכולה לגרום לפגיעה חמורה במיוחד.

אז מה אומר החוק על הסעת בעלי חיים?

על פי החוק במדינת ישראל, נהיגה ברכב בו מוסעים בעלי חיים באופן חופשי – ברכב עצמו או בארגז אחורי שאינו ייעודי להסעת בעלי חיים – מוגדרת כמקרה בו קיים חוסר שליטה סביר על הרכב. לכן יכול שוטר לרשום דוח בגין אחת העבירות הבאות:

  • חוסר שליטה ברכב
  • נהיגה בקלות ראש
  • נהיגה בחוסר זהירות

חשוב לציין כי בעבור שתי הראשונות יקבל הנהג הזמנה לדיון בבית משפט לענייני תעבורה בו תיבחן רמת הענישה ובגין העבירה השלישית – נהיגה בחוסר זהירות – יוכל השוטר לרשום קנס עד לגובה של חמש מאות שקלים.

ההחלטה בדבר העבירה שבה יואשם הנהג נתונה לשיפוטו של השוטר באירוע עצמו. כך שגם מקרה בו מדובר בכלב קטן היושב במושב האחורי יכול השוטר להחליט כי מדובר בעבירה של חוסר שליטה ברכב על סמך הסחת הדעת לה גורם הכלב במהלך הנסיעה ולזמן אתכם לדיון בבית משפט.

אז איך מסיעים כלבים ברכב בצורה חוקית?

החוק עצמו אינו מגדיר מהי הדרך הנכונה והבטוחה להסעת כלבים או בעלי אחרים ברכב פרטי. אך, אחרי שלמדנו מהן הסכנות הבטיחותיות ומהי נקודת המבט של החוק על נהגים המסיעים כלבים, נגיע לפתרון ולדרך הנכונה להסעת כלבים.

הפתרון הראשון מצחיק ככל שישמע הוא חגירת חגורת בטיחות ייעודית לכלב. חגורת הבטיחות הייעודית היא למעשה רצועת גוף המתחברת אל המחברים הייעודי לחגורות הבטיחות ברכב אותה ניתן לרכוש בחנויות החיות השונות. את הכלבים יש למקם במושב האחורי במושב שאינו נמצא מאחורי הנהג כדי להפחית את רמת הפגיעה בעת תאונה.

הנה דוגמה למתקן כזה:

במידה ומדובר בכלב גדול במיוחד או בחתול ניתן להשתמש באפשרות חלופית של כלוב טיסה או כלוב ייעודי ממתכת ולהסיע את הכלב בארגז האחורי של הרכב כאשר מדובר בארגז סגור. דרך זו מבטלת למעשה את הסחת דעתו של הנהג ומונעת קשר ישיר בין בעל החיים לנהג במהלך הנסיעה.

אנחנו מקווים שתזכרו לשמור על ביטחונכם ועל ביטחונם של בעלי החיים שלכם, בבית, במקומות הבילוי ובדרכים שביניהם.

לחצו על הבאנר כדי לעבור לאתר של עורך דין לתעבורה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *