קטגוריות
מה חדש משפחה

שמונה סיבות לא לריב עם האקסית על מזונות

בואו נראה איך אפשר להיות נחמדים גם ברגעים הלא נעימים של החיים – נתרכז במרכיב אחד של הגירושין: העניין הפעוט של מזונות לילדים ונראה מדוע מוטב לא לריב עם האקסית ואפילו לראות את הצדדים הטובים בכך.

גירושין, לא נעים.

נדמה לי שהדבר הראשון שעליו חושבים כששומעים את המילה הזו הוא תמונה עצובה ובה מריבות, צעקות, עורכי דין, בתי משפט ותחושה כללית של חוסר נעימות. האם זהו גורל שאי אפשר לחמוק ממנו? האם גירושין תמיד חייבים להיות מלוכלכים?

השורות הבאות נכתבות על ידי גבר ומיועדות לגברים המתגרשים והגרושים שבינינו – וגם לאלה שמתכוונים להיות יום אחד גרושים. בואו נראה איך אפשר להיות נחמדים גם ברגעים הלא נעימים של החיים – נתרכז במרכיב אחד של הגירושין: העניין הפעוט של מזונות לילדים ונראה מדוע מוטב לא לריב עם האקסית ואפילו לראות את הצדדים הטובים בכך.

יש ברירה?

נתחיל עם החוק.

"החובה העיקרית של אב היא לכלכל את ילדיו," מסבירה עורכת הדין טלי אויזורוביץ ממשרד קורן-אויזרוביץ. "לא ניתן לכפות על אב לפגוש את ילדיו, לגלות להם חיבה, לחנך אותם או לאהוב אותם – רק לפרנסם. האב מחויב במזונות ילדים, אפילו אם הוא עני, או נכה החי מקצבה, אפילו אין לו כל הכנסה, ואפילו אם אין הוא יכול לספק את צורכי מחייתו. חובתו כלפי ילדיו קודמת לזכותו לקיים את עצמו." (תוכלו לקרוא עוד על כך באתר http://www.divorce-online.co.il/ ובאתר www.hayalaw.com)

אז לשלם מזונות זה חובה. אבל אולי כדאי להתמקח על הסכום? לריב עם האקסית על כל אגורה? לנסות לצאת ברווח מהסיפור? והכי חשוב – לא לצאת פרייר?

ואולי יש בכל זאת כמה סיבות טובות לא לריב עם האקסית בנושא הזה?

אסטרטגיית משא ומתן מוצלחת

במשא ומתן לא חייב להיות שצד אחד מרוויח וצד שני מפסיד. על ידי ויתורים ופשרות אנחנו מגבירים את הסיכוי שלנו להרוויח במקומות אחרים ובנושאים חשובים אחרים שאולי חשובים לנו יותר מהכסף. למשל: הסדרי ראייה.

דוגמה אישית עבור הילדים

כסף זה חשוב וכדאי שהילדים ילמדו זאת בגיל צעיר. אבל מה בדיוק אנחנו מלמדים כשאנחנו רבים עם אמא שלהם על כל שקל? האם לא מוטב שנלמד אותם על ערכה של פשרה ושל תקשורת הוגנת והגיונית בין אנשים?

מה שלא הורג, מחשל

במקום לראות את המזונות לילדים כמעמסה עלינו, מדוע שלא נראה זאת כאתגר? אתגרים מחזקים אותנו וההתגברות עליהם הופכת אותנו לאנשים טובים יותר.

עלות מול תועלת

מאבק על סכום מזונות הילדים יביא לנו, אולי, קצת כסף לחשבון הבנק, אבל הכסף הזה לא בא אלינו בחינם. מדובר כאן לא רק על תשלומים לעורכי הדין אלא גם על התחושה שתישאר עימנו ועל היחסים העכורים שנצטרך לחיות איתם.

תוציא מזה משהו טוב: הרגשה טובה

להרגיש שאתה בן אדם טוב – האם זו לא תמורה טובה לכסף שלך? יותר טוב מלשלם לפסיכולוג, זה בטוח… חוץ מזה, זו הרגשה טובה שמישהו צריך אותך, לא?

שימושי כשהילד לא רוצה לראות אותך

כן, אפשר להשתמש בתשלום המזונות כדי להכריח את הילד שלך לראות אותך (אם כי כדאי כמובן להימנע מלהגיע למצב כזה.)

"בית המשפט העליון קבע כי מבחינה משפטית ניתן לצמצם את חובת המזונות כאשר מדובר בילד מורד, המסרב לקיים קשר עם האב." מסבירה עו"ד טלי אויזרוביץ, מומחית לדיני משפחה ומסייגת: "פגיעה במזונות ילד שהינו סרבן קשר תעשה בזהירות יתירה ותוך בחינת כל מקרה לגופו. בית המשפט יבדוק מי האשם בסרבנותו של הילד לקשר עם האב, ויבדוק את הסיבה להיווצרות היחסים הבלתי תקינים בין הילד להורה. ביטול המזונות יעשה רק במקרה קיצוני ביותר כאשר עיקרו של האשם מוטל על הילד הסרבן. בחינת התנהגותו של הילד תעשה בקנה מידה שונה מזה החל על בחינת התנהגותו של המבוגר."

בחיים, כך לימדו אותנו החכמים, צריך למצוא את הטוב בכל מצב – הכול לטובה. תשלום מזונות לילדים שלך הוא בהחלט דבר שניתן למצוא בו צדדים טובים וכדאי לנסות להוציא ממנו את הטוב ביותר.
.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *