גורי כלבים אוהבים לשחק, אפילו אוהבים מאד. אבל בין המשחקים השונים ישנם כאלה שיכולים דווקא לעודד את הכלב שלכם להפוך לתוקפני יותר וממושמע פחות מבלי שתשימו לב. רוצים לדעת אילו משחקים מאד לא מומלץ לשחק עם הכלב שלכם? איגדנו את כל מה שאתם צריכים לדעת במאמר הבא.
גור כלבים הוא אטרקציה מלהיבה. במיוחד אם מדובר בגור כלבים שכל הזמן מחפש שותף למשחקים חדשים. אבל מסתבר שלמרות הרצון ההדדי למשחק משעשע שגם ישחרר מעט אנרגיה, ישנם כמה סוגי משחקים שיכולים לגרות דווקא את היצר החייתי אצל הכלב שלכם ולגרום לו להפוך לתקיף, אלים ורכושני יותר ממה שאתם רוצים.
כדי לבחון את הסוגיה, פנינו הפעם לצוות המומחים של בית החולים הווטרינרי שדמה, המתמחה במתן טיפול ווטרינרי למגוון רחב של בעלי חיים. צוות המומחים של בית החולים הרים הכפפה והחליט לשפוך מעט אור על המשחקים האסורים שקרוב לוודאי שאתם משחקים עם הכלב שלכם.
משחקי נשיכות
המשחקים הבעייתיים ביותר בין המשחקים עם גורי כלבים הם משחקי נשיכות. אנחנו אולי מצחקקים או מתלהבים בהתחלה שהכלב מנסה לנשוך אותנו או צעצוע שאנחנו מניפים לכל עבר. התפיסה הראשונית היא שהכלב שלנו משפר את מהירות התגובה שלו ומדובר בעצם במשחק. אבל בפועל, משחקים מסוג זה מפתחים דווקא את אפקט הלפיתה אצל הכלב ויכולים להיות מסוכנים מאד ככל שהכלב יגדל, השיניים יגדלו ואפקט הלפיתה והנעילה יתחזק ויהפוך למסוכן.
משחקי משיכה
משחק נוסף שרבים מבעלי הכלבים נוטים לשחק עם בעליהם הוא משחק משיכה המהווה גלגול מתקדם של משחקי הנשיכה. במשחק זה נותנים לכלב לנשוך צעצוע או חבל שניתן לרכוש בחנויות הכלבים השונות ולאחר הנעילה, מתחילה מלחמת משיכה בין הבעלים לבין הכלבים שלעיתים עולה על גבול הסביר.
משחקים מסוג זה גורמים לכלב להפוך לרכושני ואלים יותר בכל הנוגע לפריטים האישיים שלו או לפריטים שבהם הוא חושק. מלבד תחושת הרכושנות שהכלב מפתח, משחקים מהסוג הזה יכולים לגרום גם לבעיות ביציבות השיניים ואפילו לפגיעה בחניכיים והם אינם מומלצים בשום שלב.
משחקי קפיצה והתנפלות.
מי מאתנו לא מתלהב מכלב שקופץ עליו כשהוא מגיע הביתה אחרי יום עבודה ארוך? אז נכון, רובנו חושבים שצריך לחנך את בעלי החיים שלנו לקפוץ משמחה ברגע שאנחנו נכנסים הביתה. אבל, אותו משחק של קפיצה והתנפלות עלינו עלול להפוך בקלות לבעיה, בייחוד כשמדובר בכלב גדול.
משחקים של קפיצה והתנפלות עלולים להפוך בקלות להתנפלות של הכלב על אורחים שונים (מבוגרים וילדים כאחד) המגיעים הביתה ומלבד תחושת הבהלה הראשונית, משקלו של הכלב עלול לגרום לנפילה ולפגיעה חמורה יותר. כך שבהחלט ניתן לוותר על משחקים מסוג זה.
משחקי רדיפה
משחקי הרדיפה הם משחקים נפוצים מאוד המיועדים לחידוד חושיו של הכלב שלכם. אתם זורקים כדור או כל פריט אחד ותפקידו של הכלב לרוץ מיד אחריו ולתפוס אותו במהירות האפשרית. למרות שרבים מבעלי הכלבים מעריכים שמדובר במשחק חשוב וחיובי הכלב עצמו מפתח אינסטינקט לרדיפה אחר עצמים שנעים במהירות כמו חתולים, כלבים אחרים ואפילו – ילדים.
המשחק עצמו יכול להפוך למשחק חיובי, רק בתנאי שבו אתם עורכים לכלב היכרות מוקדמת עם העצם כמו כדור או פריט אחר ומוודאים כי הכלב ממתין לאישור מכם ליציאה לחיפוש האובייקט. המטרה במשחק מסוג זה היא שיפור יכולת הזיהוי של הכלב על פי ריח ולא ריצה אחרי פריטים מהירים שנעים במרחב.
לסיכום, משחק עם הכלב שלכם הוא פעילות חשובה והכרחית לכם וכמובן גם לכלב. הקפידו לשחק עם הכלב שלכם משחקים שעוסקים יותר בפעילות גופנית העוסקת בשחרור אנרגיה לצד חיזוק המשמעת והקשר ביניכם ובין הכלב. השתמשו במשחק ככלי עזר לחינוך בעבור הכלב שלכם במקום משחקים שיהפכו אותו לתקיף ואלים שלא לצורך.