אנו חיים בעולם של קידמה. של טכנולוגיה. של בינה מלאכותית. בצבא, בהייטק, בתעשייה. העתיד כבר כאן, והוא שינה את חיינו מן הקצה אל הקצה. אז מה אתם אומרים? לא מוזר שבעולם דיגיטלי נטיל את מימנו באופן אנלוגי? העתיד הגיע גם אל השירותים הציבוריים בישראל והגיע הזמן שתכירו אותו. אנחנו מדברים על משתנות אקולוגיות ללא מים. אז בואו נדבר על זה.
מה זה משתנה ללא מים?
משתנה ללא מים היא פתרון טכנולוגי שהגיע לארץ לא מזמן. היא מנקה את עצמה באמצעות מתקן לפיזור חומר חיטוי שפועל באופן אוטומטי ומפזר את החומר הריחני וההיגייני לאורכה ורוחבה של המשתנה. היא מחוברת לביוב המתקן בלבד, ללא כל צורך בחיבור למערכת המים הרגילה, כפי שקיים במשתנה סטנדרטית.
היתרון שבחיסכון
למשתנות המתקדמות הללו שלל יתרונות מובהקים, כשמעל לכל בולט החיסכון הכפול העצום שהן מניבות לבעלים שלהם ולא-פחות חשוב – לכדור הארץ. אנחנו מדברים על החיסכון במים והחיסכון בכסף. ממה תרצו שנתחיל? אז עם כל הכבוד לאדם, נתחיל מכדור הארץ שלנו. משתנה שלא עושה שימוש במים חוסכת כ-100,000 ליטרים מים בשנה. לא לא, זו לא טעות. לא הוספנו אפס אחד מיותר. זוהי כמות אדירה לכל הדעות, במיוחד אם מכפילים אותה בכמות המשתנות במתחם (בכל מתחם שירותים ציבוריים יש לכל הפחות 4-5 כאלו).
ב-100,000 ליטר מים אפשר להשקות במים קרים חטיבה צבאית לוחמת במשך חודש ימים או להשקות שדה חיטה בגודל עשרה דונם. לא חבל לבזבז את הכמות האדירה הזאת על משהו שאפשר לעשות בלעדיה? החיסכון השני הוא הכספי. משתנות אקולוגיות הן חסכוניות מאוד. הן בהתקנה הראשונית, הן בתחזוקה השוטפת והן בהוצאות השימוש היום יומיות. בהיבט השנתי מתקבל בסופו של דבר חיסכון של מאות שקלים ומעלה על כל משתנה.
הניחוחות והקדושה
חשוב לדבר גם על שני יתרונות מובהקים נוספים: עניין הריח, אשר שם קץ לתופעה הזאת שעשרה מטרים לפני הכניסה לשירותים, אתם נאלצים לסתום את האף. הריח של משתנה שפועלת ללא מים ושל המתחם כולו הוא הרבה יותר נעים ולא יגרום לכם להעדיף להתאפק. בנוסף יש את עניין השבת: גם לשומרי המסורת מגיעה הזכות להשתמש במשתנה בשבת ובחג. המשתנות החדשות לא רק אקולוגיות אלא גם אינן פועלות על חשמל או דורשות ביצוע של פעולה ידנית כלשהי, זאת מאחר והן מתנקות באופן אוטומטי שנקבע מראש על ידי המפעיל שלהן.