אמנם עכשיו עוד חורף, אבל לאחרונה יש לי הרגשה שהכול מתחמם. פרסומות שמציפות לי את תא הדואר מדברות על קניות לפסח ובחנויות הבגדים הקרובות למקום מגורי כבר מככבים (רק) סנדלים.
לא מעט מאחר הצהריים שלנו עובר בגן השעשועים או בגינה. יפה בחוץ ושמשי ואין סיבה להישאר בבית מול הטלוויזיה. רק שלהפסיק לשחק בחוץ ולבוא הביתה לבשל זה סוף פחות אידיאלי לאחר צהריים מקסים של שמש חורפית. המשחק בחוץ מעורר תאבון ואצלי הזאטוטים כבר מתחילים לבקש לאכול בחוץ מתחת לסוכך. אז במקום להכין סנדוויצ'ים ,למה שלא תארגנו ברבע שעה מנה טעימה, בריאה ונהדרת שהילדים יאהבו ושאפשר לצאת איתה החוצה ולאכול יחד? אני חותמת לכם שיש לכם את כל המצרכים במקרר.
פסטה קלילה עם גבינה שילדים אוהבים
רשימת המצרכים:
500 גרם (חבילה) פסטה מסולסלת, מבושלת במי מלח רותחים ומסוננת.
3 כפות שמן זית טוב
חבילת קוטג' (250 גרם)
2 עגבניות בשלות
חופן גדול של עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס
גבינת פרמזן להגשה
אופן ההכנה:
- חתכו כל עגבנייה לחצי וגררו אותן לתוך קערה בעזרת מגררת חדה. תקבלו קערית מלאה במיץ עגבניות טעים.
- לתוך קערת הגשה גדולה העבירו את הפסטה החמה, מיץ העגבניות והקוטג'. תבלו במלח ופלפל שחור וערבבו היטב. פסטה חמה תמיס מעט את הקוטג' ותבליע אותו, מה שיקפיץ את סיכוייה אצל ילדים סרבנים.
- פזרו פטרוזיליה מעל הפסטה וערבבו היטב. אם הילדים שלכם מסרבים לאכול ירוק, השאירו את הפטרוזיליה בצד למי שמבין מה טעים.
- העבירו את הקערה החוצה למרפסת, התמקמו מתחת לפרגולה וקראו לילדים. בעצם יש סיכוי שהריח יביא אותם קודם. העבירו מעט פסטה מהקערה המרכזית
לקעריות אישיות מפלסטיק, כאלו שיכולות ליפול על המשטח בחוץ מבלי שזה יוביל לבכי.
עטרו כל מנה בפרמזן והעבירו לילד אהוב. חיוכים מובטחים.
***
מוגש בחסות סוככי תבל – סוככים איכותיים מכל הסוגים ולמגוון תקציבים