חם בחוץ. ורשמית או שלא רשמית, עונת המנגל התחילה כבר ביום העצמאות. אם אתם כמונו, רוב הסיכויים שלפחות פעם בשבוע, מישהו במעגל המשפחתי שלכם מוצא תירוץ טוב לעשות על האש.
רוב עם ישראל מתחיל את העל האש שלו בצורה הבאה: סלטים לרוב, פיתות ושתייה קלה, בירות וחטיפים לבינתיים, עד שיגיע הבשר. כשמתחמם כבר הגריל, מגיעים למטרה לשמה התכנסנו. הבעייה מתחילה כשאת הגחלים פוגשים קודם קרובי משפחה נחותים כמו כנפיים, נקניקיות וקציצות, כפתיחה לדבר האמיתי. כך אוכלים כולם ומתמלאים ועד שמגיעים לפרגיות ולכוכב האמיתי: הסטייק,
רובנו כבר משחררים כפתור במכנסיים. התוצאה הישירה של העניין הזה היא שאריות. הרבה שאריות. כשפותחים את המקרר בבוקר שאחרי, רוב הסיכויים שמציצה אליכם מושבה של בשר עם קצוות חרוכים. אם נמאס לכם לאכול בשר צרוב מהמקרר במשך שלושה ימים, אנחנו כאן בכדי להראות לכם מה עוד אפשר לעשות עם הבשר הזה, להנאת כולם.
מוקפץ בסגנון אסייתי עם בשר וירקות
איספו אליכם שאריות של בשר שאפשר לפרוס ולשים במרינדה. יתאימו לזה סטייקים, פרגיות, חזה עוף או הודו. פרסו את הבשר לפרוסות דקות, ככה:
או לחתוך לקוביות קטנות, ככה:
בקופסת פלסטיק בעלת מכסה הרמטי, ערבבו רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, מיץ תפוזים טבעי (ביתי או קנוי) ומעט שמן שומשום.
הכמויות ישתנו על פי כמויות הבשר שהתעקשתם לקנות ועל פי הטעם האישי והסבילות לחריף. נסו ותטעמו. ערבבו פנימה את פרוסות הבשר, סגרו מכסה והיידה, למקרר לכמה שעות.
כשמגיעה שעת הארוחה, הקפיצו במחבת עם מעט שמן פרוסות בצל ופלפלים צבעוניים. כשהירקות מתרככים מעט, הוסיפו את תכולת הקופסה וערבבו עד שהכל חם ומריח נהדר.
הגישו מעל נודלס או אורז ותהנו!
נכתב על ידי אילה וייס-טרמבליי, מתכונאית ובלוגרית אוכל
***
מוגש בחסות איסמור – איסמור מובילה בארץ בתחום שיווק מוצרי האיכות לבית ולחצר מוצרים אלה כוללים, בין היתר דשא סנטטי, ג`קוזי(ספא), סאונות, ברביקיו בנוי, מתקני שעשועים לילדים, בקתות עץ, מחסני עץ ועוד.