לפי ריח הסופגניות הנישא באוויר חנוכה מתקרב וזה בדיוק הזמן להכין לביבות חמות וטעימות. אם מזג האוויר יהיה נחמד אלינו, בוודאי נוכל למצוא לפחות ערב אחד שבו נוכל לשבת בחוץ מתחת לפרגולה וליהנות מטעם החג הזה.
מכירים את האושר שנופל על האמא כשהילד מסכים לאכול ומבקש עוד? אז הלביבות שלי מתוקות, פריכות, מזינות, מלאות בירקות וויטמינים וגם מחביאות בתוכן חזה עוף, מה עוד צריך? הבטטה מעשירה את טעם הלביבות והן יוצאות מתוקות.
מומלץ להכין כמות כפולה. הלביבות האלה נחטפות ישר מהמחבת – ראו הוזהרתם! ניתן לחמם למחרת בתנור והן יוצאות כמו חדשות – מכיוון שלא הכנסנו בצל הטעם נשמר ולא מקבל טעם לואי לאחר האחסון.
המצרכים הדרושים:
שתי בטטות
שני קישואים
שני תפוחי אדמה
שני פרפרים של חזה עוף, מנוקה וטחון.
1 ביצה
3 כפות קמח
פלפל, מלח
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות ומגרדים על החורים הגדולים של הפומפייה.
סוחטים אותם בידיים להוצאת כל הנוזלים.
מערבבים בקערה את הירקות המגורדים והסחוטים, הביצה, העוף, הקמח והתבלינים.
נותנים לתערובת לנוח כמה דקות.
מחממים במחבט טפלון שמן רגיל – לא זית – בגובה של חצי ס"מ.
בעזרת כף מעבירים את התערובת למחבת ומטגנים על אש די גבוהה עד שהלביבות משחימות יפה משני הצדדים (אני אוהבת להכין את הלביבות קטנות ודקות).
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר ניגוב כדי לספוג את עודפי השומן.
מעבירים לצלחת הגשה יפה ומתנפלים….
ליד הלביבות הכנתי סלסת עגבניות מרעננת שהולכת טוב עם המטוגן:
מערבבים: 4 עגבניות מגורדות דק ללא הקליפה, בצל קטן חתוך דק דק, מלח, עלי כוסברה קצוצים דק, כפית מיץ לימון.
טיפים:
ניתן להכין את הלביבות גם ללא העוף, יוצא נפלא גם בלי.
אפשר להוסיף לתערובת עלי פטרוזיליה קצוצים דק, בצל מגורד.
לרגישים לקמח אפשר להחליף אותו בקורנפלור.
***
מוגש בחסות סוככי תבל – סוככים איכותיים מכל הסוגים ולמגוון תקציבים.