צרבת באופן כללי, היא תחושת צריבה וכאב בבטן, בגרון ובבית החזה הנובעת מחומציות העולה מהקיבה כלפי הוושט. תחושת השריפה בבית החזה חזקה דיה בכדי להעניק לה את השם הלועזי "שריפה בלב" ויש האומרים שהסימפטומים, כשהם חזקים מאוד, דומים לסימפטומים של תעוקת לב אמיתית.
.
אז מי נוטה לקבל צרבת? ומה יכול לגרום לה?
נשים בהריון (זה לא פייר!) מועדות לסבול ממנה
.
גורמים אחרים יכולים להביא לצרבת: שכיבה על הגב לאחר אכילה מרובה, מזון שומני, חריף או ומטוגן
.
צריכה מוגזמת של משקאות מוגזים יכולים לגרום לצרבת גם כן. הנוטים לסבול מצרבת ידעו זאת מייד לאחר החטאים הנזכרים לעיל.
אז מלבד לקיחת תרופות, איך אפשר להימנע אוו לטפל בצרבת המציקה? נסו את הרעיונות הבאים שאספנו עבורכם מכל רחבי הרשת:
לעיסת מסטיק
.
לעיסת מסטיק ללא סוכר במהלך 30 דקות לאחר הארוחה מעודדת יצירת רוק רב יותר הדוחף את החומצה השורפת בחזרה לאן שהיא שייכת.
סודה לשתייה
.
סודה לשתייה היא הצ'ילבה האולטימטיבית של חומצות הקיבה בגלל העובדה הבסיסית שהיא, נו, בסיסית. חומצה ובסיס סותרים אחד את השנייה ומקלים על הכאב. נסו להמיס חצי כפית סודה לשתייה בכוס מים ולשתות להנאתכם. אזהרה קטנה, סודה לשתייה עשירה במלחים ולכן אין לצרוך אותה בתכיפות רבה מדי.
ג'ינג'ר
.
מדהים כיצד השורש הקטן והפתלתל הזה יכול לרפא כל-כך הרבה דברים. מבחילות הריון ועד נזלת, לג'ינג'ר ישנן השפעות מרגיעות ומקלות. מי שיכול ללעוס שורש חי, שאפו. לשאר בני התמותה נמליץ לשתות חליטה של ג'ינג'ר במים חמים.
אלוורה
.
אם בכוחה לרפא כוויות שמש, מדוע לא שריפות קיבה? מיץ אלוורה הקיים היום בחנויות רבות עוזר להרגיע את דלקת הוושט ואת הקיבה הסוערת. שתו חצי כוס לפני האוכל אך רק היזהרו. שתייה מרובה של מיץ אלוורה יכולה להיות משלשלת ולא בטוח שאתם רוצים ליפול מהפח אל הפחת.
פרוביוטיקה
.
כן, החיידקים הידידותיים שאפשר למצוא ברוב סוגי היוגורט. החברים הקטנים האלו עוזרים לעיכול יעיל יותר, לספיגת חומרים בגוף וכנראה שגם לצרבת. נסו לבחור ביוגורטים בלי כמויות של סוכר או – אם אינכם רוצים לאכול יוגורט – חפשו את הפרוביוטיקה באבקה או כדורים בכל בית מרקחת. ידידינו הקטנים שורדים כשישה שבועות בגופנו ולכן צריכים החלפת משמרות לעיתים קרובות.
ישר מהפרה – שתו חלב!
תרופת סבתא ידועה לצרבת היא לגימה איטית של חלב לנטרול חומצת הקיבה. מקורות שונים באינטרנט ממליצים על ערבוב של אבקת כורכום (כן!) או דבש בחלב לתוצאות טובות עוד יותר. מלבד כיבוי שריפות, לא נהיה רציניים אם לא נלמד אתכם כיצד להימנע מצרבת. הכוונה כאן לכזו שבאה והולכת ולא לצרבת כרונית וקשה לגביה סורו ומהר לרופא הקרוב למקום מגוריכם.
.
חליטות תה
.
קמומיל, ג'ינג'ר ונענע אמורות להקל על הצרבת. מכיוון שזה גם טעים, אין מה לדבר.
בננות!
.
Source: Uploaded by user via Miranda on Pinterest
בפרי האהוב והמזין הזה ישנן תכונות אנטי-חומציות. מקסימום אכלתם פרי.
אז ממה כדאי להימנע?
1. בגדים לוחצים – תנו לבטן שלכם מקום לעבוד ולעכל בלי לחץ. בטן מעוכה מפריעה לתפקוד התקין של הוושט וגורמת לו הפתח ולשחרר חומצה במעלה הוושט. יחי החצאיות והשרוואלים!
2. קחו את הזמן – כדאי לכם ללמוד וללעוס לאט. בליסה מהירה של אוכל בלתי לעוס מונעת היווצרות מספקת של רוק שתקל את המסע של האוכל במורד הוושט ותאפשר לו להישאר במקום.
3. בטח לא תרצו לשמוע את זה, אבל היפטרות ממשקל עודף תעזור לקיבה שלכם להתמודד עם כמויות הגיוניות של אוכל ותעודד עיכול רגוע ויעיל יותר.
ולסיום – כמה מההצעות ההזויות ביותר שמצאנו לטיפול בצרבת: הידעתם שמיץ תפוחי אדמה חיים, 2 כפות חומץ תפוחים מהולות במים ואפילו אכילת מרשמלו יכולים להקל לכם על הצרבת?
נסו את זה בבית!
***
מוגש בחסות טיפול בגלי הלם – הטיפול בגלי הלם הינו טיפול חדשני, מוכח מדעית ואפקטיבי ביותר, אך עם זאת הוא חייב להתבצע ע"י אנשי מקצוע. הטיפולים מתקיימים ב"מרפאת מומחים משולבת" המתמחה בכאב ומאגדת בתוכה את מיטב הרופאים המומחים בצפון הארץ ביניהם אורתופדים מומחים, נוירולוגים, כירופרקטים ועוד מטפלים רבים ושונים.