קבלו מתכון קליל להכנה ולאכילה שגם ילדים יאהבו. רוב הקטנים אוהבים פסטה על כל צורותיה. פשטידת פסטה אפשר להכין בכל מיני טעמים ומרקמים. פשטידת פסטה אפשר לאכול חמה או קרה, חתוכה לחתיכות קטנות עבור פעוטות וזה גם מאכל שאפשר להחזיק ביד ולכן מושלם עבור אכילה בחוץ, בחצר מתחת לפרגולה או בפיקניק.
השתמשתי כאן באטריות דקיקות וקצרות שמשמשות בדרך כלל למרק או לאורז עם אטריות. שקיות האטריות האלו זולות להפליא, ומכיוון שאין צורך שיצאו כאן "אל-דנטה", אתם יכולים לקנות את הסוג הפשוט ביותר ועדיין לקבל ארוחת ערב שכולם יסכימו לאכול. מדובר בשקית של 400 גרם אטריות. אין לכם? פתחו חבילה (500 גרם) של ספגטי רגיל, שימו בצד חמישית ממנה ושברו את השאר למקטעים קצרים.
רשימת המצרכים:
400 גרם אטריות דקיקות
חבילה (250 גרם) קוטג' או שמנת חמוצה (יאמי)
קופסת שימורי זיתים מגולענים
2 ביצים
מלח פלפל
מעט פפריקה לקישוט
כוס ורבע פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
בשלו את האטריות על פי הוראות היצרן. זה בדרך כלל אומר להרתיח אותן במי מלח כמה דקות, ולסנן.
בינתיים, קצצו את הזיתים
ערבבו בקערה שמנת חמוצה/קוטג' עם הביצים
והזיתים
הוסיפו אטריות מסוננות וכוס פרמזן
הרבה פלפל שחור ומעט מלח וערבבו היטב
שמנו תבנית עגולה או מרובעת, זה ממש לא משנה. אני משתמשת בתבנית חד פעמית עגולה בגודל בינוני. והגיע הזמן שמישהו ימציא לגדלים האלו שמות יותר ברורים וגם ידפיס אותם על התבניות וימנע מכולנו את משחק הניחושים הזה.
לקישוט, נחמד לפזר מלמעלה מעט פפריקה מתוקה.
הכניסו לתנור בחום בינוני כארבעים וחמש דקות, או עד שקצוות האטריות מתחילים להשחים
פזרו מעל את שארית הפרמזן והחזירו לתנור לעוד חמש דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה בעצמה
תנו לפשטידה להתקרר מספר דקות לפני החיתוך
אצלי המשולש היפה שיצא לא החזיק מעמד מספיק זמן לעשיית בוק
בתאבון!
***
מוגש בחסות סוככי תבל – סוככים איכותיים מכל הסוגים ולמגוון תקציבים