כפי שהבישול הישראלי מושפע מהמטבח המערבי, מושפעות זו מזו מסורות המטבח באירופה ובכלל. המטבח האיטלקי והסיני מתווכחים על זכות הבכורה בגילוי האיטריות, לסלט היווני גירסאות אינספור בארצות הבלקן השכנות והקפה הקטן בכוס הזכוכית נקרא טורקי או יווני, תלוי מאיזה צד של הגבול אתם מסתכלים.
המטבח הקרואטי אף הוא לא חסין השפעות מהסביבה. הניוקי האיטלקיים מככבים בגירסה מקומית ליד מנות בקר. הבקר הוא בחירה פופולרית במיוחד בקרואטיה ומופיע שוב ושוב על השולחן, בעיקר כצלי בקר מלא רוטב בסגנון הגולש ההונגרי.
צלי בקר הונגרי נאכל במשפחתי מאז ומתמיד ולאבי גירסאות אינספור, כל אחת טעימה יותר מאחותה. הפעם אביא לכם את הגירסה הנפוצה ביותר אצלי במטבח, ואותה אני מכינה בסיר חשמלי לבישול איטי. כן, זה שמכינים בו חמין. סיר לבישול איטי הוא כלי נהדר למטבח. לא מחמם את הסביבה, לא דורש בייביסיטר ובעצם מבשל את האוכל בשבילכם. למה אתם מחכים?
בישול איטי – צלי בקר הונגרי
מצרכים:
קילו עד קילו וחצי קוביות בשר בקר לצלי
2 פלפלים ירוקים מנוקים מגרעינים
2 שיני שום קלופות
2 בצלים קלופים
2 קופסאות רסק עגבניות (200 גרם סה"כ)
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
חצי כף מלח
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים
ולעבודה!
1. בבלנדר או מעבד מזון לטחון יחד את כל המרכיבים חוץ מהבשר למשחה אחידה וריחנית.
2. להניח את קוביות הבשר בסיר לבישול איטי ולשפוך מעל את המשחה שהכנתם. לערבב היטב.
3. לסגור מכסה ולבשל כשמונה עד עשר שעות בחום נמוך או כארבע עד חמש שעות על חום גבוה.
4. אם רוצים להסמיך מעט את הרוטב, מערבבים (הכי טוב בידיים) 2 כפות קורנפלור עם שתי כפות מים קרים ושופכים לסיר כשעה לפני שהצלי מוכן.
נפלא!
***
מוגש בחסות סביב עולם – תיירות ללא גבולות בארץ ובעולם.
תגובה אחת על “צלי בקר בסגנון הונגרי בסיר לבישול איטי”
סיר חשמלי הוא סיר מצויין לחמין ולצלי בקר