מרינדה סודית לחזה עוף על האש

מרינדה סודית לחזה עוף על האשPrep time: 15 mins Cook time: 15 mins Total time: 30 minsמרינדה סודית לחזה עוף על האשSummaryמתכון המרינדה של בעלי לחזה עוף על האש הפכה אצלנו לקלאסיקה. מי שחושב שחזה עוף הוא בשר יבש, שינסה את המתכון הזה. הוא מעולה ישר מהגריל וטעים כל כך פרוס קר שלפעמים אנחנו מכינים כמות מראש לכל השבוע.






    Ingredients
  • 6 חצאים חזה עוף
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 2 כפות תערובת עשבים יבשים
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס חרדל דיז'ון
    Directions
  1. בקערה גדולה שימו את הדבש והחרדל וערבבו היטב.

  2. הוסיפו את שאר המרכיבים והמשיכו לערבב.
  3. כשהמרינדה אחידה וקרמית טבלו את נתחי חזה העוף במרינדה והחזירו למקרר למשך כמה שעות. עדיף אפילו ללילה שלם.
  4. את נתחי העוף ניתן לצלות בגריל (על האש) או בתנור.
  5. כשנתחי העוף מוכנים, ערמו אותם על מגש יפה, והגישו
Serving size: 6 מנות

דרוג הגולשיםRating

בעלי מחזיק נחרצות בדעה שעונת המנגל מתחילה ברגע שכבר לא יורד גשם. מבחינתו, שנתכבד ונשב בחוץ עם מעיל כי ככה גידלו אותו בבית וזה שהוא נולד להורים קנדים ובא מהכפור זה לא תירוץ. בעלי אוהב לעשות על האש ולדעתו כל אירוע הוא אמתלה לחרוך מיני בשר. ההמבורגרים שלו הם שם דבר, הוא מצליח לצלות דגים בצורה מושלמת והעוף שלו נמס בפה.

אין מאושר היה מבעלי כשעברנו לשכונה חדשה, רק כדי לגלות ששתי דלתות שמאלה, גר בחור עם אובססיה דומה לעשן ריחני. השניים מיהרו לפתוח קבוצת תמיכה למכורי גריל ומקפידים להיפגש לתמיכה הדדית לפחות פעם בשבוע. את התוצאות כולנו אוכלים.

מתכון המרינדה של בעלי לחזה עוף על האש הפכה אצלנו לקלאסיקה. מי שחושב שחזה עוף הוא בשר יבש, שינסה את המתכון הזה. הוא מעולה ישר מהגריל וטעים כל כך פרוס קר שלפעמים אנחנו מכינים כמות מראש לכל השבוע.

לגבי המתכון, לא להיבהל מהכמויות. המרינדה הזו מיועדת ל-6 חצאי חזות עוף כאלו

חזה עוף

נסו למצוא נתחים בעובי של כשני סנטימטרים. בעלי טוען שזה העובי המושלם.

ועכשיו למרינדה:

המרינדה הסודית של אדם לחזה עוף על האש

תזדקקו ל:

1/2 כוס חרדל דיז'ון
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס שמן זית
כף שום כתוש
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות תערובת עשבים יבשים: אורגנו, טימין, או מה שאתם אוהבים. יש בסופר תערובות תיבול איטלקיות נחמדות.
כפית מלח גס

המצרכים

בקערה גדולה שימו את הדבש והחרדל

הדבש והחרדל

הוסיפו את שאר המצרכים לקערה

חומרי המרינדה בקערה

ערבבו היטב.

ערבוב ראשוני

כפי שתראו כאן, החומרים עוד לא התאחדו לגמרי.

תבדקו את המרינדה

המשיכו לערבב!

ממשיכים לערבב

זהו. כשהמרינדה אחידה וקרמית, טבלו בה כף נקייה ותטעמו. אם תרצו, המרינדה של אדם יכולה לככב גם כרוטב מוצלח לסלט ירוק. טעים!

טועמים את המרינדה

טבלו את נתחי חזה העוף במרינדה ואשפזו במקרר למשך כמה שעות. עדיף אפילו ללילה שלם. ככל שיבלו שם יותר זמן, העוף יהיה יותר עסיסי וטעים.

מכיוון שהגריל זה הטריטוריה של האיש, הבאתי כאן את ההסבר שלו לגבי צליית הבשר:

  • כל גריל הוא שונה ויש לשים לב לבשר שלא יחרך
  • לא צולים בשר על אש ישירה או חום גבוה. מחכים שהגחלים ילחשו או מכוונים את גריל הגז לחום בינוני
  • צולים את נתחי העוף השלמים עד שהצד שנוגע ישירות ברשת הגריל נראה צלוי עד חצי מגובה הנתח. שימו לב לזמן. או אז הופכים וצולים למשך אותו הזמן את הצד השני. הערכה גסה תהיה 7-8 דקות לכל צד.
  • לא בטוחים? עצרו וחתכו חתיכה אחת כדי לוודא. עוף מוכן הוא לבנבן, שקוף ועסיסי. עוף לבן אפרפר ואטום הוא מבושל מדי וחבל.

כשנתחי העוף מוכנים, ערמו אותם על מגש יפה, והגישו לאנשים רעבים.

העוף המוכן

בתאבון!

***

המתכון נכתב בחסות איסמור - איסמור מובילה בארץ בתחום שיווק מוצרי האיכות לבית ולחצר מוצרים אלה כוללים, בין היתר,ג`קוזי(ספא), סאונות, ברביקיו בנוי, מתקני שעשועים לילדים, בקתות עץ, מחסני עץ ועוד.

איסמור

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (8 votes cast)

מרינדה סודית לחזה עוף על האש, 3.4 out of 5 based on 8 ratings

נשמח לשמוע את דעתכם על המאמר

תגובות התפרסמו למאמר זה

8 Responses to מרינדה סודית לחזה עוף על האש

  1. מכינה בדקות אלו.
    כרגיל, לא קראתי את המתכון עד הסוף ושקניתי חרדל דג'ון גרגרים במקום זה החלק.
    מקווה שיצא בסדר :-) על הצד החיובי, הרוטב התאחה מייד.
    מכינה עם עשבי גינה טריים :-)
    אעדכן בהמשך.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    להגיב
  2. האמת? מרינדה מדהימה!

    הכנתי לילדים את חזה העוף במרינדה על מחבת פסים ואפילו הבן שלא אוהב חזה עוף ביקש תוספת.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    להגיב
  3. האם כדאי לחרוץ חריצים בחזה עוף על מנת שהבשר יספוג את המישרה? או חיצוני בלבד?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    להגיב
  4. אני לא נוהגת לחרוץ את הבשר. אם נותנים לחזה העוף מספיק זמן לספוג את המשרה הוא יתרכך ויהיה טעים כפי שהוא. בהצלחה!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    להגיב
  5. וואו!! הכנו אתמול והיה פשוט מדהים! החזה עוף הכי טעים שאכלתי בחיים.
    תודה!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    להגיב
  6. מדהים בעיניי!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    להגיב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.


+ 2 = 8

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>