קטגוריות
בית מה חדש מתכונים

מתכון ללזניה – גבינות ואנטיפסטי :אוכל כפרי למטבח כפרי

מדוע שלא נבשל דברים שמקבלים השראה מעיצוב מהטבח וגם משלימים אותו? האם הבישול לא יהיה מוצלח יותר? בואו לבשל מנה שמתאימה לאווירה כפרית: לזניה של גבינות ואנטיפסטי.

כאשר אנחנו מדברים, חושבים, כותבים וקוראים על עיצוב המטבח, אנחנו שוכחים הרבה פעמים מרכיב חשוב אחד: האוכל.

המטבח הוא לא סלון – הוא הבית של האוכל ושל הבישול. העיצוב נעשה כדי שנוכל ליהנות מהמראה אבל גם כדי שנוכל לבשל היטב. אבל המעשיות של הבישול יכולה להתלוות גם לאסתטיקה של הבישול: מדוע שלא נבשל דברים שמקבלים השראה מעיצוב מהטבח וגם משלימים אותו? האם הבישול לא יהיה מוצלח יותר?

מטבח כפרי

כדוגמה ניקח את עיצוב המטבח הידוע כמטבח כפרי. בואו לבשל מנה שמתאימה לאווירה כפרית: לזניה, היישר מאיטליה – מנה שבאה עם ניחוחות של שדות ועצי זית ועם תחושה של כפר קטן אי שם בטוסקנה (נניח, לצורך הדוגמה.)

אז מה צריך בשביל לזניה באווירה כפרית איטלקית?

.

Source: Uploaded by user via Chris on Pinterest

 

קודם כל, מרכיבים:

500 גרם עלי לזניה יבשים

1.5 ליטר רוטב עגבניות חלק קלאסי (תנסו את זה, למשל)

750 גרם גבינות מגורדות (קשקבל, מוצרלה ופרמזן למשל)

1 חציל מאורך קלוף וחתוך לטבעות בעובי שני ס"מ צלוי בתנור עם שמן זית, טימין ומלח גס

שלושה פלפלים אדומים קלויים וקלופים

בערך עשרים עלי בזיליקום

20 גרם עלי תרד ומנגולד מוקפצים בשום ושמן זית

250 סמ"ק שמנת 42% (אפשר גם קצת פחות…) מעורבבת היטב עם

ביצה אחת

ועכשיו, מכינים:

על התחתית של תבנית 35*25 יוצקים שתי מצקות של רוטב העגבניות. מפזרים היטב.

מסדרים שכבה אחת של עלי לזניה.

מסדרים שכבה דקה של פלפלים ושכבה דקה של חצילים.

יוצקים מעט מרוטב העגבניות באופן שווה (עד כמה שאפשר – זאת לא מעבדה, זה מטבח.)

מפזרים בנדיבות מהגבינות על הרוטב.

חוזרים על התהליך עד לבנייה של שלוש קומות. אם אין מספיק ירקות לקומות נפרדות, אפשר לערבב בין הירקות או לדלג על קומה. זה לא מדע מדויק, זה בישול.

מסיימים עם שכבה אחרונה של עלי לזניה ומעט רוטב עגבניות על הכול.

יוצקים את רוטב הרויאל (ובעברית: התערובת של השמנת והביצה) תנסו להקפיד על פיזור שווה ככל האפשר.

אופים בתנור 170 מעלות בערך 40 דקות.

מתאפקים.

מקררים היטב לילה במקרר.

עוד מטבח כפרי מקסים

את הלזניה אפשר לאכול במטבח הכפרי שלכם, עם כוס יין קיאנטי להשלמת האווירה (או עם כל יין שהוא, למעשה.) מבוטחת לכם חוויה של כל החושים (בתנאי שעיצבתם היטב את המטבח שלכם…)

לזניה

***

המתכון בחסות מונייר פוד דיזיין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *